Филтрираща бутилка ÖKO Original 1000 мл, червена

 62,00 лв. 
OKO-1000-Charcoal
В наличност
+
Добави в wishlist
безплатна доставка над 30 лв.

Описание

ÖKO Original - Иновативна технология за пречистване на вода

Ако възприемате сериозно филтрирането на вода, това е Вашият избор. ÖKO комбинира технология, изобретена за НАСА (NASA) за употреба в международната космическа станция с елегантния дизайн на бутилка, произведена от материали, 100% съобразени с изискванията на американската агенция за контрол на храните и лекарствата. Резултатът е тази невероятна бутилка, комбинираща превъзходни филтриращи качества с лекота и дизайн, позволяваща нейното използване при безбройни водоизточници в над 140 държави по света.

 


Отстраняване на цвета от Кока Кола                                                                                                                                           Тест за пречистване на хлор

Специалният филтър ниво 2, предлаган в комплекта с всяка бутилка осигурява 375 литра пречистена вода. Лабораторните тестове показват 99.9999% пречистване на giardia lamblia и cryptosporidium - две от най-често срещаните бактерии в открити водоизточници по цял свят. Ешерихия коли (Escherichia coli) се пречиства в степен 99.994%.

Бутилките ÖKO могат да бъдат използвани и с други филтри (продават се отделно).

Бутилка:
Патентованите бутилки на ÖKO са изработени от специално подбрани пластмаси, отговарящи на най-високите хигиенни изисквания и тези за досег с хранителни продукти. Капачката е изработена от Tritan® - висококачествена пластмаса без бисфеноли (BPA free), известна със своята твърдост и прозрачност. Бутилката е изработена от полипропилен - пластмаса масово използвана за съхраняване на хранителни продукти. Благодарение на топлинната устойчивост на тези пластмаси, те не отделят химикали и миризми, когато са изложени на повишени температури. Полутвърдият накрайник за пиене и удобната за захващане бутилка правят използването на бутилката истинско удоволствие, а Ö-ring карабинерът позволява комфортно носене или закачване за раница, колан или дреха.

Как работят филтрите ÖKO:


Всички бутилки от серия ÖKO Original се доставят с филтър, ниво на пречистване 2.

Филтър ÖKO, ниво на пречистване 1 е базиран на активен въглен и неговото предназначение е да премахне хлор и други примеси от чешмяната вода, осигурявайки вкусна и чиста питейна вода. Този филтър гарантира най-голям дебит на пречистване и ефективна филтрация. Продава се отделно.

Филтър ÖKO, ниво на пречистване 2 първоначално е разработен по поръчка на НАСА за използване в международната космическа станция (МКС). ÖKO преработи този продукт за употреба в ежедневието, интегрирайки го в бутилки ÖKO. С други думи казано, това е космическа филтрираща технология за свободна употреба на земята.
В добавка към малкия размер на порите (2 микрона), филтърът е позитивно електрозареден, което позволява да бъдат уловени частици, по-малки от размера на филтъра. Полетата, активирани при досег с вода, предизвикват набъбване на филтриращите частици с 1 микрон, затваряйки порите до невъзможност за преминаване на замърсители. Лабораторните тестове с Филтър ÖKO, ниво на пречистване 2 показват степени на филтриране, мечтани от други производители - 99.9999% пречистване на giardia lamblia и cryptosporidium, както и 99.994% пречистване на escherichia coli - най-често срещаните бактерии в открити водоизточници, реки, езера и язовири. Натрупването на над 400 филтриращи пори в дебелината на филтъра 0,8 мм създава "невъзможен лабиринт", който трябва да бъде преминат от замърсителя, което го прави практически невъзможно. Детайлна таблица с данните вижте в изображенията.

Филтър ÖKO, ниво на пречистване 2+ е капсула, поставяна във филтър ниво 2, за допълнително филтриране и повишаване качеството на водата чрез елиминиране на миризми и подобряване на вкуса. Продава се отделно.

Произведено от: ÖKO H2O Div. Worldway Corp., USA
Страна на произход: Китай
Вносител: 10х ЕООД

Характеристики

Вместимост:
550 мл
Материал:
Пластмаса без бисфенол