Джобен нож Boker Solingen Annual Damascus 2022

1132022DAM
Изчерпани количества
679,00 лв.
Безплатна доставка при поръчка над 80.00 лв.
Гарантирано качество на нашите продукти.
Възможни са разлики между цените на сайта и физическите магазини.

Описание

Тазгодишното издание на Boker Annual Damascus е насочено към любителите на леките джобни ножове със слипджойнт заключване и съчетава удобната конструкция на Boker Boxer EDC с изключителни материали. Дизайнът на френския ножар Raphaël Durand се връща, подобно на много класически френски джобни ножове, към традиционните Navajas от средиземноморския регион. Неръждаемото острие Clippoint е изработено от ръчно кована дамаска стомана от Chad Nichols и се състои от 180 слоя с подчертано рикасо и 90° стоп.

Приятно оформенитечирени на дръжката са изработени от 5500-годишна дървесина от блатен дъб, като са шлайфани триизмерно при взискателна ръчна работа. На стабилизираното дърво се придава матова, почти кадифена повърхност по време на финото шлайфане. Дървесината на блатния дъб не е отделен дървесен вид, а това са дъбови стволове, които са лежали в тресавища, блата или речни брегове от векове и са били спасени, когато районите са били отводнени. Дъбилната киселина на дъбовото дърво се свързва с железните соли на водата в продължение на дълго време, което прави дървото изключително твърдо и му придава тъмен цвят.

Декоративните медни нитове оформят цветен контраст с тъмните чирени на дръжката, който се подчертава допълнително от медните шини. Практичният отвор за въженце също е подсилен с медна втулка. Ръчно изработени във фабриката за ножове Boker в Солинген и строго ограничени до 999 броя по целия свят. Доставя се със сертификат за автентичност и индивидуален сериен номер.


Тип: джобно ножче
Обща дължина:18,60см
Дължина на острието: 8,00 см
Дебелина на острието:3,00 мм
Тегло:96,00гр
Дизайнер: Рафаел Дюран
Материал на острието: Дамаска стомана
Материал на дръжката: дърво от блатен дъб
Отваряне: Ръчно
Тип заключване: Slipjoint

Характеристики

Марка:
BOKER Solingen
Материал:
  • неръждаема стомана
  • дърво
Цвят:
тъмнокафяв
Производител:
  • Heinr. Boker Baumwerk GmbH, Германия
Страна на произход:
  • Германия
Вносител:
  • 10х Трейд ЕООД

Доставка