От 14-и век насам така наречените Kotten- фермерски къщи - оформят историята на Солинген, града на остриетата. Масивните шлифовъчни камъни са били задвижвани от чиста водна сила, а световноизвестните остриета са били заточвани на ръка. Серията кухненски ножове Boker Cottage-Craft впечатляващо продължава наследството на това традиционно занаятчийство и убеждава с внимателно подбрани класически материали. Особено внимание заслужава използването на въглеродна стомана C75, която образува типичната синьо-сива патина само след кратък период на употреба. Местната сливова дървесина, използвана за чирените на дръжката, е твърда, плътна и с фини пори, показва равномерна структура и поразителен цветови спектър. Следвайки многовековната традиция на производството на ножове в Солинген, чирените на дръжката са монтирани върху непрекъснатия танг на острието с помощта на солидни месингови нитове.
Все по-популярен в Европа е ножът Santoku. Първоначално това е японска форма на острието за универсален нож. В превод името му означава "Трите добродетели", като е еднакво подходящ за месо, риба и зеленчуци. Широкото острие прави ножа Santoku особено лесен за работа.
Тип: Кухненски нож
Марка: Boker
Обща дължина: 28,00 см
Дължина на острието: 16,30 см
Дебелина на острието: 2,20 мм
Тегло: 139,00 гр
Материал на острието: стомана C75
Материал на дръжката: Дърво от слива
Произведено в: Солинген, Германия
Цвят: Кафяв
Цвят на острието: Без покритие