MUELA

MUELA

Muela е създадена от Еладио Муела Леон в средата на 50-те години на миналия век, насърчена от големия успех на неговия ръчно изработен сгъваем нож от 38 части сред немските инженери от рафинерията Empetrol, където Еладио е работил по това време.

Същите тези инженери поръчали ножове от него, за да ги занесат обратно в страната си и това, заедно с неговия бизнес дух, бил стимулът, за да създаде първата си фабрика за сгъваеми ножове и ножове, в която наел седем души.

Печалбата била инвестирана в машини, за да направи фабриката по-продуктивна. За кратко време производството е разширено и разположено в Аргамасила де Калатрава, в Сиудад Реал. Днес инсталациите за ножове Muela, в Аргамасила де Калатрава, заемат площ от над 5 000 m2 и са оборудвани с най-модерните системи за производство и обработка. Годишното производство е над 350 000 единици годишно, от които 70 % се изнасят за повече от 50 държави на петте континента.

Muela Group в момента е една от референтните фирми за ръчно изработени ножове за лов, както в Испания, така и в останалия свят, а нейните продукти са високо ценени заради най-високото си качество.

Филтри
на страница

1 продукт(а)