Нефтена помпа Bohm Texas Pumpjack, бук

HB-TP-1
Наличен продукт
395,40 лв.
659,00 лв.
+
Добави в любими
Безплатна доставка при поръчка над 80.00 лв.
Гарантирано качество на нашите продукти

Описание

Мини модел на тексаска нефтена помпа  - Bohm TP-1 Texas Pumpjack. С 5 степени на повдигане и 3 скорости, имате 15 варианта за "добиване на ваш собствен нефт".

HB5 двигателя в клипа не е включен, но може да бъде специално поръчан!

Един отличен подърък или играчка за шефове и бизнес партньори!

Двигателят на Стърлинг е изобретен през 1816 г. от тогавашния 26-годишният шотландски пастор Робърт Стърлинг.

Той е топлинен двигател, при който течно или газообразно работно тяло се движи в затворен обем, разновидност на двигателя с външно горене. Движещият механизъм при двигателя на Стърлинг е термодинамичният процес на преобразуване на топлинната енергия в механична. За разлика от други видове двигатели, при които движението на буталото е вследствие на изгаряне на газове, тук буталото се задвижва от изменението в обема на постоянна маса газове, затворени в херметична камера. Тази постоянна маса газове се разширява благодарение на друг външен топлинен източник (котел). Като работен газ двигателят на Стърлинг може да ползва хелий, водород и др. КПД на двигателя може да достигне на практика 40% .

Както и парният двигател, двигателят на Стърлинг се класифицира като разновидност на двигателя с външно горене, тъй като преносът на топлина към и от работния флуид се осъществява през твърд посредник (топлообменник) и по този начин процесът на горене и всички възможни замърсители са изолирани от работните части на двигателя. Това не е така в случая на двигателя с вътрешно горене, при който топлината се отделя в процес на горене вътре в работния флуид.

 

Технически характеристики:

Размери: 17 cm, 15,8 cm, 10,8 cm
Тегло: 608 гр
Материал: Винтове от неръждаема стомана, водещи компоненти от неръждаема стомана, месингово бутало, алуминиеви колела и части от неръждаема стомана. Основа от светъл бук.
 

Производител: Bohm Stirling-Technik GmbH
Страна на произход: Германия
Вносител: 10х ЕООД
 

Характеристики

Страна на произход:
  • Германия
Производител:
  • Bohm Stirling-Technik GmbH, Германия

Доставка