От 14-и век насам така наречените Kotten- фермерски къщи - оформят историята на Солинген, града на остриетата. Масивните шлифовъчни камъни са били задвижвани от чиста водна сила, а световноизвестните остриета са били заточвани на ръка. Серията кухненски ножове Boker Cottage-Craft впечатляващо продължава наследството на това традиционно занаятчийство и убеждава с внимателно подбрани класически материали. Особено внимание заслужава използването на въглеродна стомана C75, която образува типичната синьо-сива патина само след кратък период на употреба. Местната сливова дървесина, използвана за чирените на дръжката, е твърда, плътна и с фини пори, показва равномерна структура и поразителен цветови спектър. Следвайки многовековната традиция на производството на ножове в Солинген, чирените на дръжката са монтирани върху непрекъснатия танг на острието с помощта на солидни месингови нитове.
Ножът на шеф-готвача е един от най-важните ножове в кухнята и е част от основното оборудване. Той има малко по-широко и по-дълго острие от универсалния нож. Тънкият му връх е идеален за рязане на лук или малки зеленчуци. Благодарение на дължината си той може да се използва и като нож за месо. Може да се използва и за големи зеленчуци.
Тип: Кухненски нож
Марка: Boker
Обща дължина: 35,20 см
Дължина на острието: 22,00 см
Дебелина на острието: 3,00 мм
Тегло: 196,00 гр
Материал на острието: стомана C75
Материал на дръжката: Дърво от слива
Произведено в: Солинген, Германия
Цвят: Кафяв
Цвят на острието: Без покритие