Продуктови филтри Продуктови филтри

BOHM STIRLING

научи повече

Херман Бьом развива усета си за филигранни форми и инженерство в средата на осемдесетте, по време на чиракуването си в областта на леенето на стомана.

През 1990 г. Бьом най-накрая реализира мечтата си и в двоен гараж основава собствена компания за производство на прецизни части за промишлено приложение. С наближаването на първото коледно тържество в историята на младата компания Бьом започва да обмисля какъв подарък може да изненада клиентите му.

Списание за производство на модели привлича вниманието му към двигателите на Стърлинг, задвижвани с горещ въздух. Интересът му се събужда и след няколко начални трудности младият предприемач успява да разработи свои собствени функционални двигатели. Клиентите на Böhm били изумени. 

Скоро след това се появява идеята за масово производство на висококачествени двигатели на Стърлинг. Първият модел на Böhm Stirling-Technik е HB0-AL2. Следва изправеният HB3-AS2 с две кобилици, чието движение напомня крила на пеперуда. После идват и другите ювелирни разработки.