Ножът за филетиране е инструмент, използван в кухнята за прецизни и деликатни разфасовки на месо, риба и други храни. Снабден с дълго, тънко и гъвкаво острие, този нож позволява на главния готвач да отстрани точно кожата, костите и нежеланите части от месото, което води до чисти и еднакви филета. Неговото остро и гъвкаво острие позволява прецизни разфасовки по гръбнака на рибата или около костите на месото, минимизирайки отпадъците от продукта.
Линия CLASSICA са ножове с остриета, изрязани с помощта на техника за лазерно рязане от един лист стомана. Тази процедура придава на ножа усещане за лекота, което позволява продължителни периоди на работа в кухнята без умора и натоварване на китката и ръката. Универсални, гъвкави и лесно заточващи се, тези ножове са с високо качество и издръжливи във времето на достъпна цена.
Стомана на острието: неръждаема стомана 4116 X50CrMoV15
Твърдост: HRC 55-57
Финиш на острието: Сатен
Дръжка: черен POM
Дължина на острието: 180 мм.
Обща дължина: 300 мм.
Дебелина на острието: 1,0 мм.
Нитове: неръждаема стомана
Може да се мие в съдомиялна машина: Да
Произведено в: UE