Ножът Santoku произхожда от Япония и е известен със своята гъвкавост и способност да се справя с широк спектър от задачи за приготвяне на храна. Отличителните му характеристики включват широко, плоско острие, което улеснява рязането, нарязването и кълцането на храна. Освен това острието е снабдено с редица вдлъбнатини, които намаляват триенето между ножа и храната, като улесняват рязането и позволяват на резените да се плъзгат без усилие. Върхът на острието е заоблен, което осигурява по-добър контрол по време на рязане и намалява риска от увреждане на съставките.
Линията Tuscany се ражда от сливането на две места, които са вкоренени в нашето семейство: Маниаго и Тоскана. Остриетата, изработени от неръждаема стомана, се съчетават с топлината на дръжката от маслиново дърво със скъпоценни жилки, напомнящи за хълмовете на Ренесанса, което придава уникалност на всяко изделие.
Стомана на острието: неръждаема стомана 4119 nitro-B
Твърдост: HRC 55-57
Финиш на острието: Сатен
Дръжка: маслиново дърво
Дължина на острието: 180 мм.
Обща дължина: 300 мм.
Дебелина на острието: 1,5 мм.
Нитове: неръждаема стомана
Подходящ за съдомиялна машина: Не
Произведено в: ЕС
Тегло: 128 гр