Сатърът за месо е важно допълнение към всяка кухня поради своята гъвкавост и здравина. Оборудван с широко, дебело и тежко острие, този инструмент е проектиран да се справя с широк набор от кулинарни задачи, предимно за приготвяне на месо. Острият му ръб от едната страна и плоската му повърхност от другата го правят идеален за рязане на месо, зеленчуци и дори за чупене на кости. Перфектен за нарязване на големи парчета месо, благодарение на здравото си острие, което може лесно да разрязва кости и мускулни тъкани. Освен това може да се използва за нарязване на сготвено месо на по-тънки филийки или за смачкване на съставки като чесън или джинджифил, благодарение на широкото си и плоско острие. Неговата гъвкавост се простира до нарязване на зеленчуци или други съставки, когато е необходимо.
Classica е линията за ножове с остриета, изрязани с помощта на техника за лазерно рязане от един лист стомана. Тази процедура придава на ножа усещане за лекота, което позволява продължителни периоди на работа в кухнята без умора, като е нежна към китката и ръката. Универсални, гъвкави и лесно заточващи се, тези ножове са с високо качество и издръжливи във времето на достъпна цена.
Стомана на острието: неръждаема стомана 4116 X50CrMoV15
Твърдост: HRC 55-57
Финш на острието: Сатен
Дръжка: черен POM
Дължина на острието: 200 мм.
Обща дължина: 335 мм.
Дебелина на острието: 4,0 мм.
Нитове: Неръждаема стомана
Може да се мие в съдомиялна машина: Да
Произведено в: ЕС
Тегло: 930 гр