Ножът за хляб се очертава като основен инструмент за справяне с рязането на хляб. Снабден с назъбено острие, този инструмент се адаптира към хрупкавата коричка, без да нарушава меката вътрешност. С едно просто движение осигурява еднакви и точни филии, запазвайки формата на хляба непокътната. Неговият ергономичен дизайн осигурява здрав захват по време на рязане, което прави операцията ефективна и без усилие. В допълнение към хляба, той може да се използва и за рязане на други печени изделия с коричка или хрупкавост, добавяйки гъвкавост към полезността му в кухнята.
Линията Тоскана се ражда от сливането на две места, вкоренени в нашето семейство: Маниаго и Тоскана. Остриетата, изработени от неръждаема стомана, се смесват с топлината на дръжката от маслиново дърво, със скъпоценни вени, напомнящи за хълмовете на Ренесанса, добавяйки уникалност към всяко парче.
Стомана на острието: неръждаема стомана 4119 nitro-B
Твърдост: HRC 55-57
Покритие на острието: сатен
Дръжка: маслиново дърво
Нитове: неръждаема стомана
Дължина на острието: 20 см
Обща дължина: 33 см
Дебелина на острието: 1,5 мм
Тегло: 118 гр